Til forsiden

Silicium giver planterne modstandskraft mod meldug !Kirsten R. Starkey refererer i fagbladet Garnertidende nogle undersøgelser som er udført på University of Florida, vedrørende tilsætning af silicium til planterne i forbindelse med vanding.


Nærbillede af et rosenblad med kraftig meldugbelægning (Sphaerotheca pannosa) .
Foto:
Magnus Gammelgaard.


Planter der gror i ren sphagnum og eventuelt vandes med opsamlet regnvand, får tilført en meget begrænset mængde silicium.
Forsøg udført med agurker viser at tilførsel af 100 ppm (ppm = miliontedele) silicium, har en hæmmende effekt på meldugudviklingen, ligesom det kan reducere angrebet af pythim (rodbrand) og phytophthora.
Indholdet af silicium i padderokker er ligeledes en af forklaringerne på at udtræk af denne plante i nogle tilfælde er virksomt mod plantesygdomme se evt.: altplantesygdomme.htm

Når svampenes hyfer vokser ind i planteceller dækkes de af silicium. Desuden øges cellernes indhold af fenoler, hvilket også hæmmer sygdomsudviklingen.

Læs hele artiklen på: www.gartnertidende.dk. På startsiden findes en søgefunktion hvor man taster silicium. Der findes på disse sider masser af andre spændende artikler der er et besæg værd.
Til forsiden